Niet geweven geotextiel PP

MebraTex PP Non Woven

  • Niet geweven geotextiel | MebraTex PP NW

    MebraTex PP NW is een niet geweven geotextiel, het nonwoven geotextiel heeft als eigenschap een hoge sterkte met een grote rek.  De MebraTex PP NW is gemaakt van polypropyleen en is needlepunched, thermisch gebonden om een sterke en stabiele niet geweven geotextiel te vormen. MebraTex PP NW staat voor een betrouwbare oplossing voor een breed scala van constructies, met als functie scheiding, bescherming en filtratie.

  • Niet geweven geotextiel

Functies & Toepassingen

Toepassingen

Wegenbouw niet geweven geotextiel Grondwerken niet geweven geotextiel Waterbouw niet geweven geotextiel
Wegenbouw Grondwerk Waterbouw

Scheiding
De niet geweven geotextiel voornaamste functie is het scheiden van de funderingslaag en de ondergrond bij wegen, parkeerplaatsen, spoor en ophogingen. Dit voorkomt vermenging van de fundering van steenslag of zand met de ondergrond.

Filtratie
De niet geweven geotextiel heeft een hoge doorlatendheid, zodat het water er door heen kan stromen terwijl het gronddeeltjes worden vastgehouden. Het gebruik van vlies zorgt in drainage project voor een kost voordeel ten opzichten van het gebruik van natuurlijk filter.

Bescherming
De  zware niet geweven geotextiel worden toegepast voor bescherming van folie bij afdichtingen. Het geotextiel kan door zijn hoge pons weerstand en hoge elasticiteit. Hierdoor zorgt het vlies voor een demping en verlaging van spanning op het folie, dit zorgt voor minimalisatie van beschadiging aan het folie.

Voordelen

Voordelen

De belangrijkste voordelen van niet geweven vlies/ non woven geotextiel zijn:

  • Verbetering van stabiliteit van de funderingslagen door versterking van de ondergrond bij toepassing hoge sterkte doek
  • Scheiding van grondsoorten
  • Bescherming tegen eventuele beschadiging van gevoelige materialen zoals folies en bentonietmatten
  • Bescherming tegen het wegspoelen van zand op taluds

Specificaties & Documentatie

Alternatieve producten: